lingon i skogen!
20:50 Edit This 0 Comments »
Nytt
En glassig dessert med sötsyrlig lingonkaraktär och frasigt täcke.
Ingredienser
8-10 bitar
3 ägg
1 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_suAngNMLBQgUk1EFKVrPrqHhAFhLCYEVDeSt3unmhvqhf1kAwIg_JcHA4Z5kncf_kmUbcuKgtRKopzCepz6kI9UYfm7iKhsnHA_3zq5opgmuEm-8BeTes=s0-d)
1 ½ dl rårörda lingon
250 g Arla Köket Kesella® kvarg
3 dl Arla Ko® vispgrädde
6 digestivekex
½ dl lingon
Gör så här
Dela äggen. Vispa ihop äggulor, florsocker, vaniljsocker, lingonsylt och kvarg. Vispa grädden och blanda med lingonsmeten. Vispa vitorna i en ren bunke och vänd ner i smeten. Häll smeten i en vid, rund form. Krossa kexen och smula dem över smeten. Frys i 4–5 tim. Låt cheesecaken stå i kyl ca 1 tim innan servering. Garnera med lingon.
Källa:
www.arla.se 2009
varför inte plocka och äta dem?
En glassig dessert med sötsyrlig lingonkaraktär och frasigt täcke.
Ingredienser
8-10 bitar
3 ägg
1 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl rårörda lingon
250 g Arla Köket Kesella® kvarg
3 dl Arla Ko® vispgrädde
6 digestivekex
½ dl lingon
Gör så här
Dela äggen. Vispa ihop äggulor, florsocker, vaniljsocker, lingonsylt och kvarg. Vispa grädden och blanda med lingonsmeten. Vispa vitorna i en ren bunke och vänd ner i smeten. Häll smeten i en vid, rund form. Krossa kexen och smula dem över smeten. Frys i 4–5 tim. Låt cheesecaken stå i kyl ca 1 tim innan servering. Garnera med lingon.
Källa:
www.arla.se 2009
varför inte plocka och äta dem?
0 kommentarer:
Skicka en kommentar