lingon i skogen!

20:50 Edit This 0 Comments »
Nytt
En glassig dessert med sötsyrlig lingonkaraktär och frasigt täcke.

Ingredienser
8-10 bitar
3 ägg
1 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl rårörda lingon
250 g Arla Köket Kesella® kvarg
3 dl Arla Ko® vispgrädde
6 digestivekex
½ dl lingon
Gör så här
Dela äggen. Vispa ihop äggulor, florsocker, vaniljsocker, lingonsylt och kvarg. Vispa grädden och blanda med lingonsmeten. Vispa vitorna i en ren bunke och vänd ner i smeten. Häll smeten i en vid, rund form. Krossa kexen och smula dem över smeten. Frys i 4–5 tim. Låt cheesecaken stå i kyl ca 1 tim innan servering. Garnera med lingon.

Källa:
www.arla.se 2009


varför inte plocka och äta dem?

0 kommentarer: