Mumsfillibabba.!

12:54 Edit This 1 Comment »
sommmar som vinter, vår som höst, det här kommer fungera jämt! (jag har gjort dem två gånger under en 2-veckors period, tänkte man borde prova något nytt efter första gången...MEN DET GÅR INTE!)

Kladdkaksmuffins



Ingredienser

2 2 st ekologiska ägg
2 2 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
50 50 g smör
0.5 0.5 dl matolja
1 1 dl ljus sirap
2 2 dl vetemjöl
1 1 dl kakao av god kavlitet
1 1 tsk bakpulver
1 1 st nypa salt
100 100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Vispgrädde och färska bär till garnering




1 sats blir 16 stycken muffins.


Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.

ÄT! (http://recept.nu/1.146021/leila_lindholm/efterratter/choklad/kladdkaksmuffins)

1 kommentarer:

Anonym sa...

Mmmmmm, remember that day last summer Anna?....;)
Herregud, det gör iaf jag! Mums så goda de är, men jag måste nog ha lite mer tålamod med ugnen nästa gång, hahahahh!!

Puss gullet, min solstråle!
Johanna